Malou Kjellsson heter jag. Bor numera i Östergötland i ett litet hus i de vackra skogarna utanför Ulrika, med stor trädgård och två hundar. 

 

1999–2011 arbetade jag som redaktionssekreterare på Svensk Jakt, Jägareförbundets tidning. Tolv år går fort! Har man jakt, hundar, djur och natur som största intresse så finns det ju ingen bättre arbetsplats. På Svensk Jakt ansvarade jag för magasinet som kommer ut varje månad. Planering, textredigering, layout, bildval, inköp av artiklar - ja, allt man kan tänka sig inom tidningsvärlden. 

 

Hösten 2011 tog jag steget att bli egen företagare. Det var dags att göra något nytt och efter tolv år tyckte jag att jag hade sett alla älgbilder och bockbilder som finns i detta avlånga land (och några länder till...). Dessutom ville jag få tid till att skriva mer och att nära drömmarna om att starta ett litet förlag. Förutom jakt, hundar (och trädgård) så är jag en obotlig boknörd som läser mycket - och det mesta! Mina hundar är till exempel döpta efter typsnitt (läs mer om det här).

  

I min ungdom studerade jag på Informations- och PR-linjen på Skurups folkhögskola och började sedan jobba på Norrköpings Tidningar som redigerare. Efter två år flyttade jag till Stockholm och Aftonbladet för en kort period. Därefter blev det Norrköping igen och studier på komvux i fysik, biologi och kemi samtidigt som jag jobbade extra på Norrköpings Tidningar. Efter ett tag blev jag fast anställd för andra gången - och nu blev jag kvar i många år. 

På Norrköpings Tidningar arbetade jag som redigerare med bilagor, specialsidor och större reportage i nära samarbete med reportar och fotografer. Jag arbetade också med projekt om läsbarhet, redigering och layout vilket ledde till att jag har föreläst på FOJO (Fortbildning för journalister) ett antal gånger.

 

Historier om en hund  På fritiden passade jag på att skriva en bok, Historier om en hund, som
  gavs ut på Jägareförbundets förlag. Senare skrev jag boken Trädgård för
  hundägare som jag gav ut på eget förlag.

   Som kurriosa kan nämnas att jag även har läst tyska, pedagogik,
   miljövetenskap, biologi och byggnadsvård på universitetet.