Den svenska kusten

 

Den svenska kusten - landskapet, hoten och jakten

 

Den svenska kusten är 230 mil från Strömstad till Torneå. Landskapet är växlande från Bohusläns karga övärld, Skånes sandstränder, Ostkustens frodiga öar till Haparandas skärgård. I många stycken en unik natur, men också känslig för människans påverkan. Övergödning och gifter är ett par av hoten, kraftiga stammar av säl och skarv hotar fisket.

Sedan urminnes tider har jakten haft stor betydelse för skärgårdsbefolkningen. I boken följer vi några kända kustjägare som visar hur man ska gå till väga för att lyckas. Lockjakt på säl med den legendariske Sven Nilsson, skarvjakt med Karl-Gustav Ottosson, ejderjakt utanför Smögen med Ove Svanberg, minkjakt med Erik Rödström, med flera.

Boken är skriven av Per Klaesson och Sven-Gunnar Lunneryd. Per Klaesson är fotograf, skribent och biolog. Han har under fyrtio års tid
arbetat med reportage i svenska och norska jakttidskrifter, dessutom givit ut ett flertal böcker kring natur, jakt och hundar. Sven-Gunnar Lunneryd är sälforskare vid SLU, Statens Lantbruksuniversitet. Sven-Gunnar är en av landets främsta experter när det gäller frågor kring kustens biologi och en flitig jägare.

 

Hårdband, 152 sidor.

300 kronor (plus frakt).

Skicka bara ett mail så kommer boken inom en vecka. 

Jag skickar med en faktura (30 dagar).

 

Finns också på Bokinfo.

ISBN: 978-91-982972-1-8

 

BESTÄLL HÄR!